Facelift

V najbližšom update nahodíme výrazné zmeny, ktoré však budú mať len malý vplyv na hrateľnosť. Príde masívny facelift starej Niborejskej tváre 🙂

Za prvé sa z 98% zbavujeme podkladovej olivovej zelene, ktorá bola nepopulárna hlavne medzi dámami a evokovala vojenské väzenie. Rovnako sa v niektorých obrazovkách zbavujeme rámikov. Mesto, mapa vidieka a questov, mapy kontinentov .. tie všetky sa otvoria a rozprestrú do strán a už sa nebudú tlačiť v maličkých okienkach. Pozadí bude viacero, budú prechádzať to tmavej podkladovej farby a mali by vás silnejšie vťahovať do hry, zlepšiť atmosféru a dať trocha viac rozletu fantázii.

Dúfame, že nový vizuál oceníte, je samozrejme cielený predovšetkým na nových hráčov, aby sa lepšie zžili s hrou a vnímali jej prostredie ako útulnejšie, potešiť by to však malo oko každého súčasného hráča.

Ako vždy, update pôjde najprv na sk server, kde sa vychytajú všetky drobné grafické muchy. Potom sa zas začneme venovať ladeniu hry a výrobe menej viditeľných, ale dôležitých noviniek.

25 názorov na “Facelift

  1. to bude dobré lebo budovy sú moc nakope a keď som cez mobil sa niekedy natrapim aby som trafil tu co chcem a urobí to aj prehladnejšie a lahsie sa bude hladat.na pozadie sa teším ani mne sa zelená nepáčila:D

    • a ja ťa zase poteším 🙂 po zmene ťa už to ako sa cez mobil natrápiš nebude trápiť 😀

  2. Je to celkom v pohode, teší ma, že ste zväčšili rozlíšenie, na strane druhej mám pocit, že je to na tých farebných pozadiach horšie čitateľné, ale možno si na to len musím zvyknúť. Pozadia ako také sú super, napr. stránka mesta vyzerá teraz miliónkrát lepšie (aj keď je jadro rovnaké). Inak, v príspevkoch na nástenke je ešte stále výkričník v zelenom. A entov by som nechal tak ako boli – magické questy mi prídu ďaleko najlahšie a na vyšších leveloch je ten tábor zo zastavenia prác celkom vítaným bonusom čo sa expov týka (aj keď chápem že 100 ľudí 100 chutí a niekomu to zas vadí).

  3. trofeje majú stále tmavozelený podklad, ale to je len detail, inak je to super 🙂

  4. Ten novy facelift je nadherny to vam vyslo .. velmy chvalim .. len by ma zaujmalo ze ci by sa tie bocne tabulky nedali viac posunut na kraje obrazovky ked uz su tam tak pekne krajinky .. 😀

  5. iPhone 4

    Zaujímalo by ma kolko KB/MB majú teraz obrázky pozadia.
    Ako už asi viete, resp. pred nasadením ste vedeli, na súčasných mobiloch už ni je hra možná.
    Okrem toho má asi väčšina nejaký ten dátový limit. U mňa je to 1GB/mes. Prečerpal som ho tak z 70%, Niborea z toho cca. 90%. Víceméne je taraz dátový tok bezpredmetný, hrať sa to nedá. Dokonca aj na hernom PC sa naťahujú obrázky a pozadie hodne pomaly. Na optike 20/10 Gbps…

    Plánujete do budúcnosti mobilnú verziu, resp. možnosť na stavenia skinnov?

    • Na pc to ide absolútne v pohode všade kde som to skúšal. Na iphone a na galaxy na wifine tiež totálna pohodka. Obrázky by sa nemali sťahovať nijak často, aj prehliadače na mobiloch predsa operujú s cache, čo sa raz natiahne sa potom naťahuje už z pamäti a nie zo servera, to by malo vyriešiť nastavenie nejaké.

      Plánujeme tam asi dať možnosť vypnúť tie veľké obrázky v pozadí, nechceme celkom zabiť mobilistov s noname aparítmi alebo nejakými divnými nastaveniami.

    • Mne to beží v pohode na Nokii (700/Symbian) aj cez mobilné dáta (O2). A to mám moc ďaleko od nejakého high endového telefónu. (všetko defaultné nastavenia, nemám nič vypnuté)

  6. Pozeram že admini maju asi vela roboty, ze neodpovedaju…
    Este trochu rypnem. 😉
    Tak trochu po funuse by nešlo dat do praveho panelu taku anketku:
    odkial najcastejsie hras Niboreu – mobil/PC…

  7. ahojte. trošku ma mrzi že po prerabke grafiky už vôbec nie je možne hrať niboreu cez mt, nerozmýšlali ste nad tym že by ste vytvorili nejake jednoduchšie verzie pre prehliadače v mt?

  8. Tuším nejakú zradu. skúsim zajtra prelustrovať tie obrázky, ale nie je normálne aby som na PC videl vykreslovanie obrázkov (Videl myslím tým videl priebeh vykreslovania!!!). Je tam nejaká blbý resp. neštandardný typ kompresie, alfa kanál, niečo je zle…
    Môj jailbreaknutý iPhone 4 som kvôli Niborei preinštaloval na 5.1.1. zrušil som si x aplikácii, len aby som zistil že je to takmer to isté. Načíta sa mi to, keď má človek pevné nervy tak si zahrá. ale asi tak 50x menej… Na mobile sa neodvážim spustiť quest pod 5min. nenakúzlený. Asi by som to nestihol.

    • Na PC? .. tak to rozhodne nie je normálne, ked to šlape pronto na iphone cez wifinu. Pokiaľ ide o sťahovanie, nové backroundy majá 100-200kb, viac zaberajú rozbalené v pamäti, ale tak 95% ľudí s tým zdá sa problém nemá, takže to bude v prijímači 🙁

      • Po update je to viacmenej bezpredmetné, minimalista funguje perfektne.
        Pri testovaní si skúšal si hrať Nibo na tom Iphone? Ono načítať sa to načítalo, trvalo to dlhšie ale načítalo. Hranie ale obnáša neustále zoomovanie, odzoomovanie, posúvanie … S týmto bol problém. A neskúšal som to na jednom iPhone4. Nestíhalo to dobre ani na synátorovom HTC.
        Možno to dobre funguje v jednej velkosti s perom… Neviem

  9. Nový vzhled nibo vypadá fakt dobře , velice fajně udělané, jen bych
    1) info panely (výsost xxx, …) posunul více do stran – spíše je připoutat ke kraji prohlížeče s menším odsazením než na středový motiv . Samozřejmě jen tak aby při zmenšení prohlížeče nedošlo k překrytí toho hlavního. 🙂
    2) mapu kontiku dotáhl do stejné grafické podoby jako celé království (současný stav pokud není dočasný je v kontextu zbytku světa jak pěst na oko.
    Bastička

    • 1. na menších zariadeniach bby toto robilo trable asi, nekoľko na tablete sa obrazovka prispôsobuje aktívnym prvkom .. takže predbežne necháme rozloženie prvkov tak ako je.
      2. nie som si úplne istý, či sa vám natiahli všetky nové backrouny, kontinenty sú tiež riešené podobne širokoúhlo ako zbytok, skúste stlačiť ešte F5

  10. Je to sice nezvyk, ale vypadá to mnohem lépe. Jenom bych se chtěl zeptat zda se bude nějak řešit abilita fingovaný obchod (špion). Když jsou nyní ceny na trhu podstatně nižší (hold už neprodám Štěstí za 25 tis. 🙂 ) tak se snižuje i zisk z této ability. Plánujete nějaké vylepšování ability (zvíšení šance, násobek z trhu, apod) a nebo to máte v plánu nechat tak jak to je?
    A ještě bych měl malý návrh. Čaroděj je zajímavá abilita, ale nemá žádnou svoji špio. akci. Osobně bych popřemýšlel zda špio. akce „Opilí čarodějové“ by mu nepřišla vhod. Každé povolání má něco zajímavého (Hospodář – podpory, Bojovník – ponížení, Špion je kapitola sama o sobě, ale ten magič je na tom trožku krácený). Opilý čarodějové je dost mocné kouzlo a myslím, že by bylo vhodné ho učinit trošku vzácnějším tudíž ho dát čarodějům. Hra by byla zase více pestřejší. Když to má takto každý tak to není tak zajímavé.
    Když jsem u toho navrhování tak bych vám navrhnul zde udělat nějakou záložku kam by hráči mohli psát svoje návrhy a tipy na změny. Každého napadne něco jiného a občas to není úplně z cesty. Když se to píše takto tak je to dost chaotické. Bylo by praktické a přehledné kdyby to mělo svoje místo.

    Pěkný den,
    Aeron

    • Fingovaný obchod je ok aj tak, kúzla klesli ale aj príjem zlata, takže sa to zíde 🙂
      Opití čarodjei .. to by asi šlo, možno aj nejaká akcia naviac, uvidíme. S tými návrhmi radšej nie, obávam sa závalu, naviac, v hre je na nás kontakt …

  11. Grafika se povedla, což se bohužel nedá říct o dalších změnách. Zejména u webových aplikací platí přímá úměra mezi jejich kvalitou a tím jak často je používá jejich tvůrce. A je zřejmé, že tvůrce nikdy neplnil úlohu Budovatelé. A současné fungování trhu to je taky jedna velká záhada co tím tvůrce vlastně chtěl napravit.

      • Marně hledám nějaké racio v použitém řešení. Vždyť cenu kouzel snižovalo to, že ho hráč prodal a nyní je hráč „trestán“ třetinovou srážkou při prodeji kouzla takže přirozený vývoj cen vzal za své.
        Budovatelé jsou sice náročná úloha, ale o to mi nešlo. Problém vidím v tom, že za nasazení okřídlených bot přijde hráč o 5% kamene. A právě při plnění zmíněné úlohy nastane „kamenné peklo“. Výsledkem bude násobně vyšší cena na trhu za kámen než za dřevo. Což samozřejmě není zase taková katastrofa. Ale každá disproporce negativně ovlivňuje hratelnost a překvapuje mne, že to jako tvůrce nemáte na paměti. Není nic horšího než vytvářet hráči situace, z kterých nemá úniku.

Nie je možné pridávať komentáre.