Tabletové a iné vylepšenia

Po dlhej dobe tu máme jeden väčší update. Ako vidíte, do hry sme pridali animácie,  vďaka nim bude Niborea príjemnejšia a vťahujúcejšia. Zanimované je mesto, nejaké ďalšie animácie budú postupne pribúdať do ďaľších sekcií hry.

Výraznou zmenou je aj prerovnanie prvkov ovládania a zväčšenie tlačidiel. Toto môže iritovať ľudí zvyknutých na staré ovládanie, tí sa iste budú pýtať prečo sme to, dopekla, menili keď to fungovalo?! Menili sme to kvôli tabletom a smartfónom. Väčšie tlačidlá a úspornejšie zobrazovanie informácií umožní pohodlne ovládať hru aj prstami na malých obrazovkách. Hrať Niboreu na týchto zariadeniach bol doteraz pomerne otravný zážitok, po tejto zmene by to malo byť mnohonásobne pohodlnejšie.

Z hľadiska mechaník hry prináša update dve výraznejšie zmeny. Prvé je vyradenie všetkých Džinov z globálneho trhu. Odteraz sa tieto kúzla budú dať zohnať len u Marleen a na questoch. Trocha sa tým spomalí tempo výstavby kráľovstva a skomplikujú sa úlohy na ničenie kúziel a Zikkurat, tiež sa spomalí stavba Obeliskov. To všetko bude mať mierne vyrovnávajúci vplyv na kontinentálne súboje v prospech menej agresívnych hráčov.

Na druhej strane pribudne možnosť stavby aliančnej veže. Jej stavba sa bude indikovať na mape kontinentu, takže bude možné sledovať a narušovať progres konkurencie. Ale ak sa ju podarí dokončiť, je za ňu poriadna dávka víťazných bodov.

 

Dúfame, že novinky prijmete prevažne pozitívne 🙂

62 názorov na “Tabletové a iné vylepšenia

  1. No mne sa to na tablete cele pekne spomalilo 🙁
    Chcelo by to asi moznost vypnut tie animacie.

    • Aj mne sa vvýrazne hra spomalila. Mám síce starší notebook, ale doteraz to fungovalo dobre. Jednoznačne som za možnosť vypnutia animácií.

  2. Zdravím, chtěl bych se zeptat jak, popřípadě zda vůbec, se dají vypnout animace úplně? Našel jsem, že v nastavení je lze omezit, ale vypnutí se mi najít nepodařilo.

  3. Mne sa to páči, z času na čas treba zmenu. A považujem to za správny krok, prispôsobiť hru aj smartfónom a tabletom, pretože na týchto zariadeniach sa to naozaj hralo nepohodlne, tak som to radšej ani nehral. Takže z mojej strany dávam za tento update +.

      • Přesně, hraju PC i smartphone a na PC, po omezení animací, nevidím nijak zásadní rozdíl a na to, že je sem tam nějaké tlačítko jinde, se dá rychle zvyknout 😉

    • Přizpůsobení tabletům a telefonům je určitě dobrá myšlenka.

      Jenže polovina současných úprav jde zcela opačným směrem. Přidání animací a tedy náročnosti na data i HW jde úplně proti argumentu „chtěli jsme to přizpůsobit telefonu“.

      Navíc si to páni programátoři a otestovali na 1-2 typech telefonů a na zbytek se z vysoka vykašlali, protože na polovině telefonů to nefunguje …

      Úprava jak cyp, mě se to na PC fakt hnusí, ty tlačítka jsou vyloženě hnusný a nepřehledný. Opravdu je takový problém rozlyšit .m verzi o full verze webu? … vyházejte neschopné programátory a vemte někoho schopného …

  4. Vypadá to lépe, ale nemohlo by být někde tlačítko na vypnutí animací? Mám starý notebook a animace mi Niboreu velice výrazně zpomalily.
    Také by se mohl změnit panel s úkoly, aby byl červený, ne jen červeně blikal, když mám nový úkol.

  5. Na prohlížeči internet explorer nefunguje hra dobře. Například se vůbec nezobrazuje okno města, hrdina, příjem materiálu.

    • mne sa tazko nacitava mesto. akoze hra by inak aj sla, len to nacitanie mesta nastve. A to mam minimalisticke pozadie nastavene.

  6. Dajte moznost vypnut animacie. Toto je brutalne sekanie a nic viac. Obmedzili ste hranie a nie ho podporili. Skvela hra ale v tejto chvili asi budem musiet skoncit kedze neexistuje aby som v takomto niecom sa pohyboval.

  7. Nový vzhled je strašný! Kdo se v tom má vyznat! Omlouvám se, ale je to pro mě nepřehledný!

  8. Zdravím
    Vylepšení jsou pěkné, ale na tablet. Nedalo by se udělat v nastavení přepínání jestli chci novou tabletovou verzi nebo normální. Protože na počítači to moc dobře nevypadá a celkem dost to postrádá smysl

  9. ja nechapem co este chcete urobit aby to bolo vyrovnane aby chudacikovia menej aktivny a agressivny hraci neboli utlacany tymi hajzlami co hraju aktivne a maju nakupene drahokamy.Ved je len na mne ci chcem stavat obelisk alebo nie. mali ste zrusit tu budovu a basta a nie brat dzinov. Veci ktore by ste mali riesit neriesite ale radsej vymyslate blbosti. Nesere vas ze cierna noha prejde cez pochoden ale to ze niekto stavia obelisk za drahokamy ktore si kupuje za eura vas zjavne vytaca az po nebesa. tak ja uz potom neviem preco nema kazdy hrac ked zacne hrat lvl 300 a mesto na full aby sme si boli vsetci rovny. rovno zakazat kuzlit a spionit na inych hracov a bude svaty pokoj. dalsi zbytocny update. blahozelam.

    • 😀 to s tou pochodnou a ciernymi kuzlami je uz davno, ale to je menej dolezite ako dizajn, kde na oblohe plavaju velryby 😀

  10. Je to hrůza. Nevím o nikom komu by se to líbilo. Džinové nás pěkně naštvali. Animace a velká tlačítka? Super, na mobilu se to hůře hraje a pomaleji načítá, a na PC to vypadá mnohem hůř jak předtím.. Perfektní update 😉

    • vratte džiny na trh, voba, ne že tam dáte jen jednoho, kterej bourá domy na vsi.

    • Džinové se dají oželet, bez nich se pořád dá ještě nějak hrát.
      Ale s tou debilní grafikou, kdy se mi to cuká a nahrává i na rychlém NTB je fakt hnus …

  11. Zdravím..No hrůza,ani trochu se mi to nelíbí,až tak,že po kontinentu končím..Aspoň ale ušetřím peníze za gemy,kupoval sem si je pravidelně :)..Vadí mi zrušení džinů,přece každý si může vybrat,jak moc aktivní bude..chtěli jste vyrovnat rozdíly,místo toho jste pořádně do nosu praštili hráče,kteří jsou denně aktivní,a snaží se rychle postupovat..hra se zpomalila..hraju na PC i na mobilu,a na mobilu nebyl problém zvětšit si obrazovku,když bylo malé tlačítko..design mi připadá jak pro pětileté děti,když už změna,tak víc k fantasy klasické,ne k Teletubbies..vím,že kritizovat je snažší,než něco vytvořit,ale to jste měli tak moc negativních ohlasů,že bylo třeba to takhle překopat? hezký den

  12. Mně se novinky také moc nelíbí. Chápu potřebu zpřístupnit hru i na dotykových displejích, ale na PC je to ošklivé. Animace jsou úplně zbytečné a hra se kvůli nim zpomalila. Nedovedu si představit, jak se budu na špionáži pokoušet někoho odkouzlit, když každé kouzlo se načítá minimálně 5 vteřin. Uvítala bych možnost nechat si původní grafiku, tak jako je to u rozhovorů v podobě komixu nebo textu.
    Odebrání džinů z trhu je taky jen k zlosti. Obelisky se dají bez problémů zakázat v rámci pravidel kontinentu. Za dva roky hraní jsem nenarazila na jediný kontinent, kde by se stavěly. Pro aliance hráčů s nižšími levely teď bude úloha budovatelé prakticky nerealizovatelná, protože nemají džiny nasyslené v pokladně. Co takhle radši omezit úlohu ničitel kouzel, aby šla splnit jenom špionáží?
    A co se týká alianční věže, uvítala bych více informaci. Cpát na slepo kvanta surovin a kouzel do stavby, o které nevím, co vlastně dělá, je dost podivné.

  13. Ak boli ti dzinovia zruseni kvoli ulohe „nicitel kuziel“, tak pevne dufam, ze prvy level nicitela nebude 13-kuziel, lebo by som si pozrela hraca, ktory 5-krat prejde za sebou na aktivnom bojovom kontinente. Radsej zruste tu ulohu a vratte nam dzinov. A co sa tyka pozadia, na mobile to nacitava ovela horsie ako predtym, pritom mam minimalisticke pozadie nastavene. Tie tlacitka sa na mobile dali zvacsit a nemuselo sa to urobit ako pre slepcov..

  14. ocenil bych i větší tlačítko pro přihlášení do hry (název tlačítka – ODESLAT)

  15. Sry, ale seka se mi to na loni koupenem 4jadru a 60MB pripjeni. Ocenil bych vypnuti animaci. Take bych ocenil prepinani mezi vzhledem pro tablet a PC protoze soucasny vzhled ja PC nesmyslny a diky animacim me to telefon nebere takze tezko rict jak je to s hratelnosti tam.

    Vyndat dziny z trhu byl podle me krok z5. Oproti tomu aliancni vez mi prijde celkem fajn.

    Thx

  16. Gratulace k dojebání hry na telefonech.

    Máte nějakou statistiku, kolik hráčů hraje na mobilních zařízeních a kolik na PC?
    Proč nejste schopní vzhled hry rozdělit, když to umí každý druhý web. Jedna verze pro mobily se sníženou datovou náročností, druhá verze pro PC.
    Nápad pěkný, provedení k hovnu … ty animace mobilům opravdu prospějí …

  17. Připojuji se k názoru aby šly animace definitivně vypnout, to se tak seká až to nemám už chut hrát. To mě dokáže fakt vytočit.

  18. A este jedna otazka na adminov (mozno sa konecne k niecomu vyjadria). Ako ma teraz niekto postavit astralku? To ma stavat mesiac a pol? Nemyslim ze to niekoho bude bavit…

  19. Katastrofální update. Zobrazuje se to fakt pitomě, ale to bych vydržel. Ale to, že pár zoufalých animací mi zatíží systém tak, že na reakci čekám osm vteřin? Děláte si prdel? A to nemluvíme o nějakým best 3D animkách, ale o hýbajících se obrázcích ve hře, co grafikou připomíná tak 20 let starou plošinovku. A to právě bylo fajn, nic se zbytečně nehýbalo a trapně nepoletovalo, vše bylo podřízeno tomu, že hrajete strategii. Hru, co si ve chvilce prostoje, můžete dát i na mobilu. Díky, na mobilu už ani náhodou, a na PC mne to hodně rychle přestane bavit. Trochu škoda, začínalo mne to bavit. Ale her je plná síť, tak že zbývá jen rozdat, co rozdat půjde a najít hru s uživatelsky přítulnějším prostředím…

  20. No, už mám dosáhnuto skoro všeho a i přesto jsem chtěl hrát dál, ale tohle to je masakr!No nic dohraju jen příběh a mějte se tu hezky.RomanMF level 421…

  21. Ahoj, nová verze mi totálně vytěžuje procesor 50%. Navíc mi herní plocha neustále bliká. Opera 12.16

  22. Přátelé, po rešerši posledních aktualizací .. to jest a) uplně zbytečné a nepoužitelný exotický vizuál budov. za b) snaha o komixové dialogy s kresbou,kde se co do zoufalosti a kýče snažíli vývojáři pravděpodobně trefit do cílové skupiny diváků Receptáře prima nápadů a zlanařit některé Přemkovi věrné, a za c) zcela zbytečný další downdate kdy místo toho aby se herní mechanika obohatila tak se ostřihává ale vítězoslavně se pozmění se velikost tlačítek, jsem došel k názoru že vyvojáři jsou „játro“ . Lamy co za inkasované peníze neřeší věci potřebné ,nesnažíce se hru uživatelsky zpříjemnit a oživit.. Co možnost navlíkuntí speciálního vybavení přímo na kartě hrdiny a ne jak trotl přeskákotvat do inventáře-kčemu mi to je,že to lze u ostatních polí když tam stejně musim). A co hromadný prodej kouzel? -aby se nemuselo datlovat. Či absolutní nedostatek informací a komunikace s hráči vůbec? atd.atd zkrátka ty jelita mne donutili kontinuálním procesem postupné degardace hry, řešením zbytečného,neřešením nutného, po roce s hrou skončit. Končím klidně, protože pravděpodobně hru nehrají a problémy hráčů neznají ani tvůrci.

    • Kúzla sa dajú predávať masovo, itemy n ahrdinu sa tiež dajú navliekať cez jeho screen.

      • hromadně se nadají prodat obřady
        amulety na hrdinu v jeho okně nenavlíknu
        kouzlo ratolest je na nic

      • kompasy, lahke sipy a amulet vlcej svorky nedas bez toho aby si isiel do pokladne.

        • 1)Moje chyba, myslel jsem hromadný prodej naspořených obřadů .. je třeba ty nevhodné prodávat aby nové“nevytlačily“ ty kvalitní co si člověk šetří na vhodnou příležitost. a prodávat 15 obřadních kouzel po jednom, davkrát denně je prostě zbytečný opruz (stačila by možnost výběru-zaškrtnutí jako je např marlenině obchodě).
          2)Jinak přesně:některé sloty jdou, jiné sloty ne, takže do pokladny se musí tak jako tak, prostě práce na jen půl odvedená. trabis

  23. Je to zvláštne ten nový vzhľad ale dobre zmena je život ALE TIE VÉĽKÉ TLAČITKA TO JE AKO PRE SLEPCOV

  24. Měl bych dotaz k položce „Zrušení suroviny „Potraviny“, ve vše s tím související“. Farmy zůstaly, ač sloužily pouze k produkci potravin. Jak systém funguje teď?

  25. Po návale protestov sme vo voľbe „Minimalistické animácie“ vypli temer všetky, takže by to zaťažovať nadalej nemalo, podľa odoziev dotknutých hráčov sa to ani nedeje.

    • Teď ještě, aby si tu volbu hra pamatovala …. nastavovat to při každém loginu znovu a znovu je tragédie. Chlapy, tohle má být fakt základ …

    • Palec nahoru za rychlou reakci na hráčskou základu.
      Tohle se moc často nevidí, takže dobrá práce…

  26. to je priserny da se to nejak zrusit nektere veci ani nevidim musim aktualizovat stranku a i tak po case tam zas nejsou to za prve za dalsi je to vazne otresny jak omalovanky pro petilete deti a hlavne jsou nektere veci neprehledny dejte v moznostech nastaveni nejake kdo chce a kdo nechce tuhle hruzu ja sem proti jedine co sem nasel vypnout poskakujici ovce nic vic nemuzu prosim vratte zpet vzhled pokud chcete nejak vylepsit hru pridejte budovu nebo neco ale tohle je vazne hnus

  27. ohledně updatu 17.2.2014 21:35
    po vypnutí velkých tlačítek jsem na ně narazil ještě v hospodě u koupi těch qestů a u Marelen taky (nevím kam se tyto věci mají hlásit, tak to dávám sem)

    doufám že to nebudete brát jako stížnost, ale jako pomoc při „vychytání much“. (-:

    • u marlen se tlačítko „koupit označené“ zvětší po kliknutí na „označit všechny“

  28. Tak a ještě vrátit zpět možnost nákupu džinů…..takhle budeme stavět budovy roky 🙁

  29. je to priserny odstrante to a dejte zpet od nas nekteri chtej i ukoncit hru je to vazne hnus udelejte s tim neco nebo to dejte jen tem kdo to chtej jako ty skiny akorat je nedavejte za 50 kamenu ale jen na prepnuti nebo cokoli jineho vazne to uplne vadi pri kazdem kliknuti

  30. Ja sa chcem opytat ci ste nejak mysleli na stavanie astralky bez dzinov. Uz som sa to tu pytal… ved to bude o nervy 🙁

    • co jsem pochopil, tak džinové budou

      …akorát teď pouze u Marelen v obchodě…

  31. Tie tlačítka su teraz super A tý džinovia modrý a zelený kúpiť sa nedajú Ale ked ích mám Tak budú normálne fungovať A čo zikurat to sa bez toho nedá zvládnuť v časovom limite

  32. Zajímalo by mne jaký vliv má na tablet či smartphone změna lv. příšerek viz. Nemrtvá krysa která má nyní lv.8 nikde jsem se o těchto změnách nedočetl a trochu mne to překvapilo, no uvidíme co nás ještě bude čekat, třeba je to předzvěst pokračování příběhu nebo jenom přetvoření hry 🙁

  33. pro Admin – uvazujete napr. o rozsireni hry? Pokud zvladne hrac pribeh, tak sice muze hrat cely pribeh znovu od zacatku, ale uz to neni ono – proto to vetsina hracu hraje dale bez ukonceni pribehu…..Diky za info

    • Jinak pisete, ze niceni dzinu se netyka tech, kteri jsou v pokladne….proc tedy jiz ponekolikate jsem obrzel podobnou zpravu pri staveni aliancni veze??? Z pokladny nám zmizelo Mramorová Kupa, Zelený Džin, Festival, Stavaři, Studený Vír, Křišťálová minikoule, Odkouzlo-mysl, Klíč Života, Světlo Života, Bílý štít,

  34. obecně novinky / změny za poslední rok hru spíše zhoršily … já bych spíš uvítal nová kouzla, příšery a itemy, potažmo úlohy a trofeje … soustředit se na herní prostředí, aby bylo co nejvíce homo, je na škodu …

  35. Nazdar
    chcel by som sa opytat, kde sa da najst ta aliancna veza?? neviem ci som len slepy alebo co ale nikde ju neviem najst. ci ako sa da vlastne stavat??

Nie je možné pridávať komentáre.