Rebríčky po novom

V najnovšom update sme dosť výrazne zmenili filozofiu rebríčkov. Tu je detailnejší popis na vysvetlenie prípadných nejasností.

Úplne pôvodne bol v hre iba jeden rebríček. Umiestnenie v ňom záležalo od získanej prestíže a bodov (skóre) za celú dobu hry. Konkrétne to bolo podľa vzorca 20 x prestíž + skóre. Nedávno ešte vznikol rebríček Veteránsky, s rovnakým spôsobom výpočtu, avšak obsahoval iba „veteránov“. Kto je to veterán sme nikde presne nedefinovali, konkrétne tu to boli hráči nad 120 level.

Keďže hra beží už takmer 2 roky a počas tohoto obdobia sa tiež menilo získavanie prestíže, takýto systém výrazne znevýhodňoval nových hráčov. Umiestnenie v rebríčku bolo výrazne závislé od doby hrania. Pre nových hráčov tak bolo prakticky nemožné predbehnúť starších, aj keď vynaložili veľkú snahu. Čo je samozrejme nepríjemné a demotivačné.

Preto tieto zmeny. Veteránsky a Bežný rebríček sme zlúčili do jedného, ale inak bude jeho charakteristika rovnaká. Tu zostávajú rovnaké miesta hráčom, ktorí dlhodobo hre venovali svoj čas a úsilie a príslušné pozície im zaslúžene patria. Ostatné rebríčky budú krátkodobé – týždňové. Vždy v nedeľu ráno stredu večer sa vynulujú a bude možné súťažiť o najlepšie umiestnenie odznovu. Tiež sme sa snažili tieto rebríčky navrhnúť tak, aby neboli výsledky príliš závislé od levelu hrdinu. Noví aj stáli hráči tak budú mať rovnaké šance na umiestnenie. Pri vynulovaní sa rebríčky z aktuálneho týždňa uložia do archívu, kde sa dajú kedykoľvek pozrieť.

Rebríčkov je momentálne 6 a ak nejaké zaujímavé niekoho napadnú, môžme ešte nejaký pridať. Aktuálne rebríčky ešte asi budeme mierne upravovať, kým nebudú dostatočne vyvážené.

25 názorov na “Rebríčky po novom

  1. Čo tak rebríček obetovaných ľudí na začarovanie kúziel?

  2. Navrhujem odmeny pre prvých 10 hráčov, ktorí sa umiestnia v rebríčkoch, ktoré sa každý týždeň resetujú. Podľa mňa by to bolo pre nováčikov oveľa viac motivačné. Odmeny nechávam na adminov. Možností je dosť, od drahokamov, špeciálnych kúziel až po (ja neviem) pochvalu pred naštartovanou vetrieskou : )
    Michal I.

  3. navrhol by som rebricek kde by sa umiestnovali podla toho kolko levelov stupol hrac za tyzden

    • A ja s tymto zase nesuhlasim, pretoze tieto rebricky by vyhral iba ten, co nevie s peniazmi a nakupuje sutre, za ne zrychlenia casu, lietajuce kridla a potom sa mu leveluje ako nic.

    • tiež dobrý rebríček, ale o dôvod viac, aby sa resetovalo raz za mesiac

  4. este by ma zaujimalo ze ci budu niekde vycapeny po resete hraci ktory tie tyzdnove rebricky vyhrali.

  5. zabíjač príšer.. čím vyšší lv, tím víc příšer je na Questu, tady ste si moc nepomohli. Je asi jasny kdo to bude vymetat tyden co tyden… 🙂

    • Ale nemozes sem zase postavit take rebricky kde by hraci ktory to hraju rok mali bojovat s niekym kto sa vcera registroval.Je jasne ze pri zabijači priser je nevyhoda maly lvl ale su tu hraci na vysokych leveloch a konkurencia je dost dobra. konecne dovod aby si hraci davali level up a nestagnovali na jednom lvl uz roky.

      • btw je tu rebricek kde ide o vitazne body. Ako mam ja bojovat s niekym kto ma 5 pribehovych questov a ktomu aj aliancnu ulohu? hned sa nabije vitaznymi bodmi a je zahojeny.

  6. prijala by som v rebricku ked niekoho hladam aby sa mi zobrazilo jeho miesto v rebricku…aby som nemuslea prelistovat 700 stran…

    • budem sa snazit byt stale na prvych prieckach aby si ma tolko nemusela hladat 8D

      • heh, mozem sa ta pripadne aj opytat….. ozaj, ked uz sme pri tom kde si v umierani??

    • keby bola fakt tucna odmena tak to mesacne resetovanie by bolo dobre.

      • tebe je to jedno, aj tak budes furt medzi prvymi, ci sa to bude resetovat denne, tyzdenne, mesacne alebo rocne…

        • no nebudem pretoze si to neuvedomujes ale ta konkurencia je fakt vela. hrac s 240 lvl sa pustil do zabijania priser a za 2 hodiny mal 1000000 zabitych takze to az take jednoznacne nie je. okrem toho vela hracov nesutazi lebo nema o co a nevedia ci sa to este nezmeni alebo nieco podobne. cakame na konecny verdikt rozhodcov ci to zmenia alebo nie. zatial som na prvom mieste iba na dvoch rebrickoch lenze tam ma velmi lahko mozu vytlacit

          • heh, ked bude odmena dost velka tak sa budem snazit byt na prvom mieste, ked uz inde nie aspon v umierani hrdinu….

  7. Celková prestíž a skóre: je fajn rebríček. Len by som rád vedel či sa to počíta len z bodov po tom čo človek dokonči príbeh a ide od znovu, alebo aj z bodov pred dokončením.
    Splnené úlohy: tiež dobry rebríček.
    Zabiják príšer (ZP) vs. Víťazné body (VP). Kazdy z tychto rebrickom ma svoju chybu. Ale dokopy sa celkom doplnaju. V ZP maju vyhodu vyssie lvl. ale zase v VP maju vyhodu nizsie lvl (do 118). Takze bud sa obe musia upravit, alebo sa budu tolerovat ako protipoly aby mali nieco aj vyssie aj nizsie lvl.
    Konfiškácia: vyhoda pre bojove kontinenty, ako u predchadzajuceho by malo byt nieco co by bolo zase urcene pre mierove. Inak to moze byt doby rebricok.
    Umieranie hrdinu: WTF? To vazne budeme sutazit v tom kolko krat moj hrdina zomrel? Alebo som to zle pochopil a sutazi sa v tom kolko krat zabijem ineho hrdinu?
    Premyslal som aj nad novymi rebrickami. A popravde pre mierovy ma nic nenapada. Ale napada ma napr. ze kazdy den by sa napisalo aka potvora sa premnozila a prvych 10 za ten den by dostalo body. 1. – 10B 2. – 9B…. a na dalsi den by sa to zase vymenilo, alebo mohlo ostat rovnake. Islo by o nahodu. A islo by o to mat za tyzden co najviac bodov. Je to trosku ine ako zabijat vsetky prisery do kopy kde len zalezi na pocte. Pripadne mozu byt body za rozne ulohy Napr. Dnes dostal tvoj hrdina chud na pivo ale trpazlici ho ukryli po krajne. 10 uloh na mape qestov a ide o to kto ich zabije ako prvy. A tu by sa to dalo aj lvl odstupnovat aby sme si mohli vseci konkurovat.

    A teraz uplne nesuvisejuca poznamka: Ak este plati ze clovek dostane za vyhru na kontinente odmenu ktora je uvedena na wiki, az od vtedy ked proti ali dosiahne 600 bodov, tak je to hlupost. Ako mam zabranit aby neprestali hrat? Co ked je to do 300 vyrovnane a potom zacne jedna ali vyrazne stracat (odidu hraci….), ako ich mam donutit aby zacali hrat? Alebo si mam prejst na iny kontinent ked tu uz ma ali 300 bodov? Podla man je to blbost…
    Dakujem 🙂

  8. Myšlenka dobrá, ale s výjimkou Umírání hrdiny je toto „etapové“ hodnocení ostatních žebříčků neobjektivní

  9. Provedené úpravy nehodnotím kladně ….
    Sloučení normálního a veteránského žebříčku smysl má, ale několik detailních žebříčků je podle mě k ničemu. Například pro mě se počáteční sledování žebříčku stalo úplně zbytečným. Když postupujete z místa hodně vzadu, je to rychlé, ale jakmile se dostanete dopředu, je to úplně k ničemu. Myslím, že předmětem hry je spíš zábava ze hry, než sledování pozice.
    Nehledě na to, že když se dnes dívám na žebříčky, čísla vůbec neodpovídají. Asi jtse začali načítat teprve před chvílí …
    Další problém je, že v dílčích žebříčcích to nehodí hráče na stránku, na níž se nachází…
    Suma sumárum, provedené úpravy nula bodov 🙂

  10. A ještě jedna věc: Rozdělení bodů na skóre a prestiž bych vrátil do původního stavu. Byť mi systém výpočtu unikal, určitě to bylo přehlednější a víc vypovídající …

  11. Upravil bych náhodnost a častost úkolů ať ali tak soukromých. Např aby ali plnící úkoly okamžitě a v bonuse měla výhodu a následující úkol mohla dostat třeba s odstupem 24h od dodělání. Aby více narůstal rozdíl mezi aktivními aliancemi a těmi které táhne jeden hráč. U soukromých něco podobného s tím aby hráč mohl alespoň lehce ovlivňovat kdy úkol udělá – např aby po restartu trofejí (středa) dostal na výběr ze všech možných druhů úkolů které by měl na týden a nemohl by dělat znovu např rychlovkáře dokud by nesplnil všechny ostatní. Zaráz by mohl třeba plnit pouze jeden úkol. Předešlo by se tak i propadnutí hromady úkolů kvůli dovolené.

  12. Ja bych navrhoval zebricek v kterym by se pocital kazdy postaveny level mestske budovy. Hlavne by v nem meli sanci i nizsi urovne a hraci co nekupuji sutraky.

    Jeste k trofejim… moc se vam povedli za to mate u me palec nahoru 😀 Ale jinak co se tyce odmen, tak je skoro u kazdy krome hrobky a rychlovkare nejake kouzlo/predmet navic. Napadlo me, ze by za nejvyssi stupen rychlovkare byl treba nejaky kun nebo kompas/boty nebo tak. Prece jen ta uloha neni nejak lehka a neobjevuje se zrovna casto… i me co si kupuje kameny da celkem dost zabrat.

  13. Jako další spravedlivý týdenní žebříček pro všechny by nebyl špatný počet vykonaných questů.

Nie je možné pridávať komentáre.