Reforma – následky a ladenie

Máme pár dní po nasadení reforiem na .sk server, pokúsim sa zhodnotiť jeho dôsledky, okomentovať naše následne ladenia a úpravy, a odpovedať na sťažnosti a námietky hráčov, ktoré sa vyskytli v diskusii.

1. Ceny kúziel sú príliš drahé.

Tento problém mali hlavne hráči na vyšších leveloch, dnes (10. mája) sme nasadili úpravy, ktoré znížili ceny kúziel v Marleen a znížili nárast cien pre vysokolevelových hráčov na globálnom trhu. Zároveň sme zdvihli výnosy zo zlatých questov. Nakoľko dostatočné/nedostatočné to bude, uvidíme za pár dní. My ale predpokladáme, že ak ešte niekto bude mať problémy, tak iba ľudia od 130-140 levelu vyššie, tým zas dodáme nejakú príjmovú zložku. Myslíme, že hráči po 120 level majú teraz ceny kúziel dosť rozumné, celkom iste v priemere lacnejšie ako pred reformou. Ceny kúziel teda už pravdepodobne nebudeme meniť.

2. Máme málo zlata z Koristenia.

To je nepochybne pravda. Zavedenie nových silných príšer znížilo počty nepriateľov na questoch a tým aj zisky z Koristenia. Do značnej miery to bol náš zámer, samozrejme sa to nesmie prehnať, na prípadnú úpravu Koristenia alebo počtu príšer na questoch však budeme potrebovať nejaký čas, kým sa nám štatistiky nasýtia údajmi. Príšerám samotným sme už znižovali silu temer hneď po nasadení, ak bude treba, môžme ju ešte upraviť smerom nadol. To je z viacerých dôvodov najpravdepodobnejší spôsob ako tento problém budeme riešiť.

3. Predmety na trhu sú príliš drahé.

To, že Astrálne topánky stoja veľa tovarov je zámer. Niektoré najcennejšie predmety by mali byť ceneným luxusom, nie niečím samozrejmým, čo si kúpim po 2-3 dňoch questovania. Chceme mať v hre predmety, ktoré si človek bude ceniť veľmi, naozaj veľmi. Na druhej strane sa nám tu otvoril priestor na kúzla budov, ktoré budú produkovať nejaké tovary, na možné ability a podobné triky, takže miesto zlacňovania predmetov pôjdeme cestou zvyšovania možností zisku tovarov, také úpravy chcú samozrejme nejaký čas. Zároveň je možné, že časom ešte o čosi znížime výkupné ceny predmetov, nechceme z nich urobiť ďaľšiu veľkú dieru na zlato v systéme, chceme ísť radšej cestou zvyšovania odmien za questy a úlohy.

4. Nové silné príšery znemožňujú plnenie Insekticídy a podobných úloh.

Toto uznávame, hoci len čiastočne. Stav, kedy jeden silný hráč v aliancii sám vybrnkal celú aliančnú úlohu, nebol príliš šťastný, poreto je dobre, keď sa zas musia ľudia snažiť. Na druhej strane chápeme námietku, a ak bude treba, znížime novým príšerám silu, čím by sme v tomto smere všetkým uľavili plnenie daných úloh.

 

24 názorov na “Reforma – následky a ladenie

  1. S cenami ci uz u Marleenky, alebo na trhu som spokojny, s nimi by som uz naozaj nehybal, alebo ak, tak smerom hore, ale len na trhu 🙂 Vidia sa mi tam teraz tie ceny dost nizke. Nieze ma ostatni ukamenujete 😀 Som level 213. 🙂

  2. Síce je pravda, že doteraz som bola schopná dať celú dezinsekciu sama a nevadí mi, že hmyzu mám menej, ale že mám podstatne menej vlkov a za 2 dni sa mi nepodarilo nazbierať ani v 20 questoch dosť, tak to naštve.
    Mohli by ste questy so zvieratami doladiť? Som lvl 199.

  3. uz to vyzera ovela lepsie 😉 ..snad by som este doplnil lvl potrebny na vystrojenie predmetov v popise predmetov a vo zveroxine, nech vieme, na co sa tesit

  4. prosim vas dajte do haja z entov spell „Zastavenie prác“ je dost zle, z drakov sa stal pomaly ohrozeny druh a este k tomu mam mapu zabordelenu modrymi kladivkami, kde su novy cavovovia vdaka ktorym aj ja robim 1 q min na 2x a nemozem opravovat nasledky uzivania raketovych botiek.

      • tak to je skoda, mne sa to tam praveze pacilo, co uz, ale chapem, ze niekomu to vadilo 🙁

    • Mne to osobne tiež nevadí, veď proti zastaveniu prác je jednoduché kúzielko na hrdinu, ktoré mu zabráni.. a magické Q majú v prípade týchto príšeriek tak zníženú silu, že nič iné na seba ani nie je nutné kúzliť.. Ale som bojovník, neviem ako je to napr. u čarodejov a pod. :/

  5. V nejakom change logu som cital, maju na q pribudnut dalsia chamrad, teda viac druhov nez len 4. Ale jak to tak sledujem tak nielen, ze klesol pocet druhov ale aj ich mnozstvo, ulohy ako draoko- a vkobijec sa momentalne na mojom lv (243)pomaly ani nedaju robit ( az na jednu vynimku ked som mal v jednom q 4000+ zelenych drakov :D) ale teraz nahrabat 6000 vlkov za 24 hod pomaly ale iste nemozne. a este jedna vec nemyslite ze ste to zas prehnali z pomazaniami proti kuzlam u novej havede, napr hadie oko (ohniva stena kapitola sama o sebe 🙂 ) u mna momentalne stratili vyznam….

  6. Mne docela dost vadia pribehove questy sposobujuce rebelie, hlavne na bojovom kontinente mi to zabija chut do hrania, ked mam rebeliu, vykradnutu pokladnu a snazim sa vykynozit piratov a v tom mi hrdina chcipne, ziadne peniaze, ziadne kamene a drevo, kedze produkcia je znizena, a tak nemam ako hrdinu ozivit, ok poviete si, aby som si zaplatil premium a ozivil hrdinu cez diamanty, ale uprimne, toto mi vadi viac, ako dost, ked nemozem hrat, lebo hrdinu nemam za co ozivit. Osobne by som doporucil mozno pri smrti hrdinu stopnutie rebelie a aj zakaz spionaznych akcii od nepriatelskych aliancii, tym padom sa aspon po par hodinach bude dat hrdina ozivit.

    • Uff .. mnoho príbehových questov sme už zľahčovali a kopa ľudí nám to má za zlé, vraj to nie je zábava takto. Chceli by viac príbeháčov a ťažších .. tak to máme v tomto naozaj dosť ťažké …

      • Jasne ja to chapem, len porozmyslat trosku o vyvazeni toho, nehovorim ,ze hrdina nemoze zomriet, ale mozno lacnejsie ozivovanie, alebo skratena doba ozivovania…

  7. Ked uz pol dna nejde Nibo, co keby ste dali nejaku spravu na blog, ked uz ho mate?

    • Dáme keď sa to vyrieši, zatiaľ sme slovenskú databázu stále nerozbehali 🙁

  8. Nuz ja som lvl 51 a to znizenie cien na trhu mi doslova Zruinovalo celu ekonomiku surovin mam viac ako dost no zlata nemam ani na niektore lacnejsie ocarovania hrdinu, stavbu budov v meste, adt.

    • Takto sa hrávalo kedysi a šlo to, a dovolím si povedať, že to nebolo zruinovanie, len samozrejme istá námaha, zohnať dostatočné množstvo zdrojov. Zároveň aj väčšia zábava. Stav kedy sa predajom zopár kúziel na globálnom trhu naplnila peňaženka bol znehodnotením zlata a pokazením hry.

  9. Tie astrálne čižmy sú dobré jedine v tom, že pekne skracujú dobu, ale inak to temné znamenie ste trochu nepremysleli. Ako to, že sa mi zníži účinok slonovinovky a kontrašpionáž nejako viem prežiť, ale to, že mi znížia útok a obranu hrdinu o 20 % a ešte k tomu na 2 hodiny. Nemôžete to zrušiť alebo aspoň stiahnuť na 5 %, keď už musíte. To fakt naštve.

    • Toto sa bude meniť, bude tam nejaká šanca na to, že sa zjaví tábor astrálov ktorý budú robiť toto kúzlo, niečo ako zombiecamp.

  10. Teraz mi vďaka tomu hrdina zomrel a to som mal vyhrať quest.

  11. Kdy plánujete nasadit tuto reformu i na cz server?

    • Až sa usadí prach a budema mať pocit, že je všetko v poriadku už.

  12. je hra bez silnej podpory kuziel za diamanty absolutne nehratelna,efektivita questov je taka ze miniem mnohonasobne viac ako mi vitazstvo prinesie. aky ma zmysel pokracovat? niborea bola super ale stava sa drahym konickom

    • a velmi mi chyba male zrychlenie, ktore sa neobjavuje uz ani po opakovanom pouziti kuzla vzacny naklad. no a to co sme od vas dostali do rarit za ten vypadok mi pri pouziti resetlo aj v trhovisku. fakt skvele…

      • Nič sme v ňom nemenili, objavuje sa v balóne stále a s rovnakou pravdepodobnosťou ako predtým.

    • Pri najbližšom update sa zmenia sily príšer, takže bude zasa o kus viac zlata z Koristenia a budeme to stále dolaďovať, rozhodne nemáme v úmysle urobiť z Niborei hru za drahokamy. Na druhej strane na vysokých leveloch to bude ťažšie a ťažšie a tak to aj má byť, náročnosť sa má v hrách postupne zvyšovať.

Nie je možné pridávať komentáre.