Predmety – ďaľšia zásadná reforma

Predmety sú ďaľší bolehlav a zabíjač zábavy pre hráčov na nižších leveloch, teda začiatočníkov.

Ktokoľvek príde do hry, a zo začiatku ho to budovanie mestečka, naháňanie za každou zlatkou a surovinami chytí, má radosť ako rieši problémy, ako postupne rastie a získava nové ability a predmety … tak až sa dostane na kontinent, tak zrazu bác. Priateľskí hráči na vyšších leveloch mu priateľsky (píšem to bez irónie, oni chcú byť ozaj priateľskí) darujú kopec predmetov. Vidieť supercenné (kedysi také boli) Lietajúce topánky na hráčovi so 14 levelom nie je nič výnimočné. Hráč zrazu porazí kdejaký quest kvôli naj sekerkám a brneniam, questuje ako drak vďaka topánkám, a chvíľu sa raduje. Ale potom niečo z jeho hry zmizne. Musí menej rozmýšľať a menej taktizovať. A  ten dobrý pocit sladkej odmeny, keď postupne a s istou námahou získa niečo nové, čo potom považuje za cenné!?!

Ak vás nejaký bojar zhora zásobuje predmetmi, tak nijaký pocit sladkej odmeny neprichádza. Čo pozvolna prichádza, je akási nuda. A po nejakom čase milý hráč zabudne Niboreu aj zapnúť. Ľudia nehrávajú hry kde je tlačitko „Vyhraj hru“. Prekonávanie problémov ich baví a posielanie silných predmetov hráčom na nižších leveloch im v istej fáze hry výrazne zľahčuje hru, výrazne pod rozumnú mieru náročnosti a zábavnosti.

Takže čo s týmto nenápadným zabijákom zábavy urobíme? Samozrejme, zamedzíme ho. A urobíme to takto:

1. Každý predmet dostane svoj level. Lietajúce topánky povedzme 75lvl. Hráč si bude môcť navliecť iba predmet, ktorý má aspoň taký level ako jeho hrdina. Takže hráč s levelom 69 si Lietajúce topánky nenavlečie.

2. Možno nastavíme pravidlo, že si hrdina môže obliecť predmety s o čosi vyšším levelom ako je on sám, ale o veľa to nebude.

 

Týmto sa zamedzí prílišnému zásobovaniu predmetmi z vyšších poschodí niborejskej spoločnosti tým dole. Komu to bude vadiť?

a) Všetkým, ktorí resetli hru a dlhý začiatok by ich už tak nebavil, pre tých ale môžeme vymyslieť nejakú náplasť.

b) Tým, ktorí si urobili mulťáka a ženú ho čo najrýchlejšie nahor.

Jedným aj druhým sa ospravedlňujeme, ale dáme prednosť zábave a hrateľnosti medzi nováčikmi, dúfam, že to pochopíte. Konieckoncov aj vy chcete hrať proti novým hráčom.

 

Na druhej strane sa predmety budú dať nakupovať na globálnom trhu za Tovary a za zlato. Nebudú práve lacné, ale pôjde to, takže ak niečo budete naozaj postrádať, môžete zamakať a zarobiť si na to, nielen čakať na náhodu alebo zásielku od spoluhráčov. Postupne pribudnú mnohé ďaľšie predmety, tá nová feature s levelom predmetu nám umožní nejaké nové odvážnejšie triky, takže by z predmetov mala byť aj celkovo väčšia zábava.

Pribudnú aj nejaké kúzla na ničenie predmetov na nepriateľoch, v takom prípade možnosť nákupu zničenej veci naozaj oceníte. My naopak také kúzla urobiť môžeme, lebo prísun predmetov bude vyváženejší z viacerých zdrojov. Možno by sa dali predmety aj kradnúť pri špionážnych akciách, uvidíme. Nebránime sa ani nejakým vašim zaujímavým návrhom v diskusii 🙂

44 názorov na “Predmety – ďaľšia zásadná reforma

  1. Co mají společného létací boty s náročností hry? To jste asi nevybrali vhodný příklad.. Tenhle item akorát zrychluje questy, které jsou tak dlouhé, že bez nich hra nebaví (pozor, ať nešlápnete vedle..)
    A jinak si myslím, že pro nezaplacené nováčky je hra dost výzva i bez takového ztížení, jaké plánujete.. To můžu třeba posoudit i s druhým účtem, který není VIP…
    Když už, tak ať se třeba ty itemy dají nosit, ale za nějaký poplatek (např. méně expů/tovarů/peněz.. z questů) – využití jen občas na příběhové, nebo jiné těžké questy…
    Závěrem: Nemyslim si, že je tohle správná cesta, jak udržet / přilákat nováčky…

    • Určite majú dosť. Radšej pridáme nejaké kone naviac, ale lietajúce topánky na nikom s nižším levelom vidieť nechceme.

    • No, tady souhlasím – co mne fakt děsně na téhle hře štve, že když už si ji zapnu a mám třeba hoďku v klidu na hraní, tak mne hrozně omezuje ta doba trvání Q. To je asi jedna z mála věcí, kromě linearity příběhu, která mne fakt štve. U mne to funguje tak, že mne nebaví na to tu dobu čekat a prostě to zase vypnu …nevím samozřejmě, jak to funguje u ostatních, ale pro mne osobně je dlouhá doba Q opravdu otrava.

      • No práve… Súhlasím s tým. Ja si myslím, že tá dĺžka questov je tak dlhá, že bez zrýchľovania je to takmer nehrateľné. Neviem ako ostatní, ale nie vždy mám x hodín vkuse na sedenie pri PC a teraz napr. keď bude treba robiť aliančné úlohy na čas, tak ich určite nebudem stíhať otáčať… A ono je to pekné, že pridali jedného koňa, ale miesto toho zmizol somárik, ktorý výrazne pomáhal pri príbehových questoch… A takisto dúfam, že v prípade toho ničenia predmetov nespravia to, žeby mi niekto mohol zničiť aj predmet, ktorý sa kupuje za drahokamy. V tom momente by ma nadobro od hry odradili, lebo ja nezarábam milióny, aby som mohla každý týždeň kupovať drahokamy.

        • Predmety za gemy a príbehové predmety sa ničiť nedajú, tie ostatné áno. Mimochodom pribudli nejaké nové topánky a kone a podľa potreby možno ešte nejakého koňa pridáme, uvidíme.

  2. No už sa to začína pekne rozbiehať. Tie avizované zmeny to asi spravia trochu náročnejším, ale myšlienka možnosti kradnutia a ničenia výzbroje ostatným hráčom sa mi pozdáva. Iba jedna otázka: budete riešiť aj tie sety výzbroje, o ktorých sme spolu dávnejšie hovorili (čiže pre každé povolanie špeciálna výzbroj a výstroj)? myslím si, že by to bolo zaujímavé. keby na to máte čas, tak zrobiť nejakú novú budovu (napr. Kováča (Michala)) a skrátka že ak by človek do toho investoval suroviny, tovary a napr. aj kúzla, tak by mu to niečo vyrobilo? Osobne by som si to predstavoval tak, že jednotlivé predmety by boli rozdelené do kategórií ako helmy, rukavice, nohavice, boty atď, atď. na vyrobenie každého kusu by bolo treba nejaký počet surovín (ako funguje aj esenciálna manufaktúra) a keby ich človek nahromadí dosť, tak by mohol kliknúť na „Výroba“ a náhodne by mu to (a napr. za nejaký čas) vyrobilo predmet pre nejaké povolanie. ak by takému hospodárovi spravilo napr. helmu pre špióna a usúdil by, že mu je nanič, tak by tú helmu potom mohol vymeniť s inými hráčmi, alebo dať do aukcie, nech sa o to ostatní pobijú (dúfam, že aj táto možnosť, teda aukcie, tu bude). A tiež by bolo fajn, keby človek môže ukladať ku kováčovi peniaze a suroviny postupne, teda raz dá 12 000, inokedy 30 000, čo by odstránilo problém s kapacitou pokladnice pre prémium a neprémium hráčov. druhá možnosť je tá, že na výrobu každého typu brnenia (rukavice, helmy, nálaketníky) by existovala špeciálna budova a hráč by si mohol vybrať iba jednu z nich (niečo ako monument). mohol by teda vyrábať iba jeden typ zbroje (ale pre rôzne povolania), tieto výrobky by dával na trh a aukcie a zatiaľ čo on by predával napr. helmy, od iného by kúpil brnenie, od ďalšieho nejakú zbraň atď. plus fakt, že kto by dokázal skompletizovať celý set (ako v diable), tak by dostal nejaký slušný bonus do určitej oblasti. skúste nad tým porozmýšlať, ako nápad sa mi to vidí dosť dobré (pri všetkej skromnosti a neskrývaného egoizmu).

    • Kedysi sme mali v úmysle budovu Kováreň, ale napokon to bude Pašerák, kde sa budú dať predmety kupovať okamžite, za zlato a tovary. Vpodstate je to to isté, len takto je to pre nás jednoduchšie urobiteľné a ušetrí nám to kopec času, a čas je niečo, čoho máme neustále nedostatok.

  3. no tak este nejake koniky by sa zisli.Nemusia byt zrovna zavodne ale nejakych 60% by potesilo. Alebo nejaka dostihova draha kde by boli namakane koniky. 8D

      • mne by stacilo keby skracoval dlzku vypravy o 95% , stal by 100 zlatiek a trval by 20 hodin. popritom nabijanie kuzla by bolo okamzite za 1000 zlatiek. ja nie som narocny. :@

  4. Ahoj 🙂
    Zajima me, jestli se omezeni bude vztahovat i na raritni predmety z balonu. Jelikoz jestli chcete zabranit hracum na lvl 20, aby meli letajici boty, platove brneni a zeleznou sekyru, ale vitezny mec a supinove brneni si budou moct koupit, je to trosku nefer. Navrhovala bych vytvorit i raritni boty.
    A jeste poznamka – letajici boty urcite hru nekazi, naopak – kdybych je na lvlu 30 nedostala, asi bych s tim sekla, protoze 8 hodin na pribehovy quest je dost dlouho. A koni je malo. U nas na konti je spousta slabsich hracu, kteri diky vypomoci od nas silnejsich zvladaji treba aliancni ulohy, pribehove questy, s kterymi by se jinak prali trikrat tak dlouho a nebavilo je to. Letajici boty sice nikdo z nich nema, ale vystroj ano. A napriklad pri dezinsekci nema nikdo z nich sanci ziskat vitezny bod, protoze abychom stihli bonusovy cas, musi se silnejsi hraci hodne zapojit a ti slabsi zvladnou 2-3 questy a maji z toho dost malo… Kdybych ty letajici boty navic mela, taky bych je rozesilala, uz kvuli tehle motivaci.

    • No najprv sme im chceli dať nejaký level, potom je ale problém, že tí ludia si to kúpia a budú nasratí, že to nemôže navliecť. A budú nasratí za reálne peniaze a navyše na týchto hráčoch hra stojí, bez nich si nezahrajú ani neprémioví. Takže nekoniec sme dali tie balónové predmety na 18lvl, takže ich budú môcť mať v okamihu získania.
      Boty do balóna dávať nechceme, ale pridáme nejaké kone. Naviac po reforme cien budú koberce a podkovy za rozumnú cenu pre nižšie levely hráčov, nie za tie príšerné cifry ako teraz, takže hráči na nižších leveloch ich budú môcť používaž na normálnu prevádzku a nielen šetrtiť na príbeháče.

      Jo a pribudnú celkovo ďaľšie 4 boty, jedny -40% z trvania pre hráčov na 20lvl a jeden predmet na zrýchlovanie, takže nakoniec by to malo všetko dobre klpapnúť. Ak bude problém, dorobí sa ešte kôň naviac alebo sa zrazí nabíjanie nejakému existujúcemu.

      • Mimochodem, ono u toho kazdeho predmetu nebude primo napsano, jaky ma lvl? Nebo jak bylo mysleno, ze si to hrac koupi, a nebude moct navlect..?
        A jeste, mezi botama (tech vic typu chvalim) a konema (napad pridat nove taky chvalim) je velky rozdil. Boty mame u sebe porad, kone se prece musi v budovach nabit… vetsina koni se da pouzit jen jednou, maximalne 2x denne.

        • Bude to napísané pri každom predmete. Nové kone trocha ulavia situáúciu tým, čo majú návyk na príliš dobré topánky.

      • mna by zaujimalo ze kolko budu stat kuzla pre hracov s mojim lvl. (172) pretoze by som bol nerad keby som si na ne musel zarabat 3 questami.

        • by the way dlzka trvania questu by sa mohla odvíjať aj od toho na ako mlevely je balon.Myslim ze by to podporilo hracov aby si kupovali drahokamy.

          • No, príliš internú logiku to nemá .. v zásade to ale môžme zvážiť.

        • Presne to neviem ani ja, ale zhruba 5x viac ako pre niekoho na 15lvl. To nebude lacné, ale pri väčšine pravdepodobne lacnejšie, ako je to teraz.

  5. Mě by se toto ohraničení líbilo… u nás na kontinentu se hraje tak, že slabší, kteří k nám přijdou dostanou ihned novou výbavu. Párkrát jsem si procházel seznam předmětů a dost mě to motivovalo plnit q abych je získal… kámoš se snažil získat létající boty jak blázen a potom přišel někdo, kdo mu je dal hned a zadarmo. Mě přijde, že létající boty byly vždy nejvzácnější volně dostupný předmět nalezitelný na q a když se takhle rozdává… nwm :/ já taky dlouho chodil s dvoumílovkama a pak mi někdo dal hned sedmimílovky. Neměl jsem z nich takovou radost, ale když jsem našel na q létající boty to jsem měl radost a velikou. Čekání na q mi nevadí, protože koně používám, ale většinou si kupuji koberce :), takže když je příběháč, jde rychle i bez bot :). Mě by se první část návrhu líbila, protože je to veliké usnadnění nejen u těch bot.

    Ke druhé části, rozhodně by byl takový trh zajímavý a klidně bych ho tam dal, ale ceny by opravdu musely být vyšší 🙂

  6. zaujimalo by ma kedy toto vsetko planujete zaviest do hry. Nech sa na to psychicky pripravime. 8D

  7. Nejdříve mi spadla brada když jsem si přečetl o plánovém zavedení levelů na předměty. Ale když tak čtu co píšete tak je vidět, že to máte celkem promyšlené (přidáte koníky, další botky apod a možná i „zrušení“ omezení pro hráče opakující příběh…) Palec nahoru! S kouzlama či špio. akcemi, které ničí nebo kradou předměty naprosto souhlasím (zase vykompenzované, že se budou moci koupit + konečně se více zužitkují tovary – paráda). Jenom nezapomeňte, že když omezíte výstroj pro nižší levely tak zároveň musíte nabídnout více kouzel (třeba jenom do času), které to nahradí (např. kouzlo Místní silák pro nízké levely přímo v budově kdy kouzlo zmizí jakmile se hrdina dostane na 10 level apod…). Tento update se mi celkem líbí, ale chtěl bych upozornit na jednu nepříjemnost ohledně skladování předmětů. Ukázka: Jdu na pohárový quest (pokladnu mám plnou toho co chci a poslední předmět v něm mám předmět, který nejčastěji železnou nohu nebo něco podobného co často používám) na questu najdu nějaký nesmysl, který samozřejmě v pokladně nemám a co se nestane?! Ten nesmysl mi vyhodí všechny předměty posledního typu!!! Jednou se mi stalo, že jsem zapomněl sundat lítačku (smůla že?!) a na questu jsem našel obyčejný meč a ten mečík mi vyhodil všech 7 záložních lítaček co jsem tam měl a jediná která mi zbyla byla ta kterou jsem zapomněl sundat (mohu být rád, že se mi nezničila což se mi stává často ihned po prvním použitím bez sundání!). Kvůli tomu meči jsem přišel o něco velmi cenného co často používám i kdyby to byly železné nohy, který je vždy nedostatek, protože se stále ničí. Dříve to bylo tak, že mi předmět (v tomto případě ten meč) vypadnul, protože pro něho nebylo v pokladně místo. Pokud to chcete dělat tímto způsobem tak by bylo lepší kdyby ten nově nalezený předmět „vyšoupnul“ předmět (ale nejčastěji skupinu předmětů!), který je vlevo nahoře (nepoužívaný) než, který je vpravo dole (nejpoužívanější).

    • Uff .. toto je náročné, aj tak sa bude niekto sťažovať, v tomto smere sme vpodstate odsúdení aby niekto nadával. Ked predmet pribude na začiatok bude to mätúce pre iiný typ ludí. Skúsim zistiť, či by to nešlo urobiť tak, že vypadne predmet menšieho levelu ..

  8. A proč to není jak to dříve bylo, že předmět pro který není v pokladně místo prostě vypadne?…je to logické a jelikož jste to měli tak původně tak i dobře programovatelné. Nevím jestli s tím mám problém jenom já a nebo se to týká více hráčů, ale já myslím, že lepší je aby vypadnul ten jeden předmět na který nemám místo než třeba desítky jiných předmětů, které potřebuji (třeba škodící předměty).

    • mna by skor zaujimalo preco tam nie je miesto pre vsetky predmety. Zeby som nemal v kralovstve miesto pre nejake cizmy? Pri kuzlach je volnych 9 miest a pri predmetoch chyba asi 6 miest.

    • No, tady mi přijde logické, že mi nevypadne nic z pokladnice, ale že se mi tam prostě nový předmět nevejde a hotovo. Rozhodně, kdyby mi to vyhodilo předmět (jakýkoliv) z pokladnice, tak mne to vytočí; rozhodně víc než pokud se mi tam něco nového z Q nevejde. Jedu na quest a vím, že tam místo nemám, tak musím počítat s tím, že ten předmět co najdu holt v pokladnici mít nebudu.

  9. Su nejak osetrene aj kuzla u Marleen? Mam na mysli aby sa mi u nej zjavovali len kuzla ktorych nemam 99. (mam vo zvyku oznacit u Marleen vsetko a nakupit, ale ak sa mi tam budu zjavovat kuzla ktorych mam viac ako 99, tak budem musiet preberat)

  10. Stale sa tu odvolava na niejake lietajuce boty ja som doteraz hral na mierovom konti a sam bez aliancie takze som sa k ziadnym vaznostiam zadarmo nedostal jedina vec na ktoru som mal poctivo nahodou stastie bola halapartna na bossov vcera som pocital ze dnes s nou jedneho takeho konecne dam a woala dneska prekvapko neda sa… ja som z toho dost rozhorceny myslim si ze toto je dost zavazna zmena na to ze ma nou tvorcovia prekvapili po troch mesiacoch hrania zda sa mi to nefer ale znovu hovorim s cim si som vcera pocital a dnes to nieje skutocnostou takze priznavam ze moj subjektivny nazor je povedzme zeee… mierne nastvany 😀

  11. Celkom by pomohlo presunutie poctov predmetov vedla obrazkov (tak ako je to pri kuzlach) a zobrazenie poctu tovarov, ktore mam, v zatvorkach.. Aby som sa nemusela preklikavat aby som zistila, co mi este treba aby som ziskala nejaky predmet.

    • Uff .. je to tam hrozne napchaté .. skúsim s anad tým zamyslieť …

  12. ako to čo si tu spravil s týma kúzlami tak to väčšia hovadina už neni od toho tak ja ked som začínal som sa trapil a teraz ked som sa vymakal majú sa hentaký slabý vyrovnať …….. no vidim to tak že nemá zmysel hrávať tuto hru lebo je to celé zle

    • Toto je nárek nad tým, že sa zrazu nedá zarábať tony zlata za predaj kúziel? Tak to rozhodne nie je hovadina.

      • Dnes je obdobie reforiem. Robí sa reforma zdravotníctva, všetci vieme ako to dopadlo. Chystá sa reforma štátnej správy atd. Jednu zásadnú reformu robíte aj vy tu. My s tým nič nespravíme môžeme to len akceptovať a šúchať pri hraní nohami pod stolom. Hrať budem aj tak dalej. Ale posledné dni hrám s nejakým čudným pocitom. Hádam prejde skôr ako chuť na hranie. To že sa nedajú zarábať tony zlata na predaji je pravda, ale aj ten predaj mal svoju „investičnú stratégiu“. V období ked boli ceny niektorých kúziel fakt lacne. dajme tomu tolko krat spomínaný koberec napr. 2000 zlata.. tak sa dalo nakúpiť do zásoby napr. 10 kobercov. a v priebehu niekolkých dní ked cena stupla sa dalo zaryžovať. Ale niekedy nie. Občas si kuzla držali a držia svoju cenu. Niekedy prekvapila cena sekvoja za 4500 zlata…totálna haluz… nepredaj to. Ale tiež chvílu trva kym na to človek príde. Teraz sa človek boji dačo predať čistá strata. Ked už nič iné tak aspon predaj by mohol byť v zobrazovanej cene lebo nie všetky predaje a nakupy su myslene zaludne a strategicky ale občas potrebuješ predať Džina a kupiť na šupu purpurovy ohen. napr. A ešte k tym novym predmetom..su fajn ale mam pocit že viac škodia jak pomahaju???…Načo to je?. a z lietajúcich čižiem spraviť kamenožrúta… To fakt nemuselo byť?… nestačilo to obmedzenie na lvl 75?. Chápem že chcete nech to neprezúvame aby sa zničili a boli sme nuteny robiť questy nech kupime nove… ale ľudia robia questy aj tak… Tak fakt neviem… ale z tychto zmiem mam skor negativne pocity ako pozitívne…

        • Predmety sú dobré, je to možnosť naviac ako ich získať. Pokiaľ ide o lietačky, znížili sme postih na -5% kameňa, je to pomerne silný prdemt, chceli sme mu dať nejaký ľahký negatívny efekt.

          Čo sa týka reformy cien, my vieme, že predchádzajúci systém mal svoje čaro, nám sa to tak celkom páčilo. Bohužiaľ to malo dosť zlé dopady na nováčikov, dôvody nebudem znova opakovať, sú v predchádzajúcich blogpostoch. Rozhodli sme sa, že sa skúsime vyhnúť osudu hier, kde kohorta skúsených hráčov ovládne hru takým spôsobom, že ju znechutí čo znemožní nováčikom, čo sa u nás stalo práve v prípade trhu. Nováčik si kúzlo proste nekúpil ak ho potreboval. Neviem, či je to tak nepochopiteľné, ale ako si má niekto na 20lvl zaobstarať Ohnivý útok 2 ak ten stojí 8000? Nemal šancu. Na druhej strane ked predával, ani nemusel vlastne nič iné robiť ..

  13. No, ciastocne suhlasim s argumentom na znemoznenie ziskania kuziel “ len tak “ a ako dar, ale……Ale zase sam za seba ( aj za mojich spolualiancnikov ) mozem povedat let tolko, ze kvoli Nibo nechcem mat doma peklo a nebudem riskovat rozvod… (((((((: Pre hracov, ktori nie su ochotni na nibo visiet pol dna, ci uz doma, alebo v praci to nieje pozitivna zmena a ani nebude mat ucinok ten, aky tym sledujete…a tyka sa to aj novych hracov…ked zistia, ako velmi je to casovo narocne sa dostat na “ slusny “ level, nebudu hrat…tot moj nazor… (:

  14. Mozno sa to bude zdat blbost, ale prizraky, najotravnejsi pribehac v hre, vdaka ktoremu podla mna dost nepremium hracov prestalo hrat, sa po tychto zmenach stanu este otravnejsimi, a to neviem, ci je uplne rozumne. Posunutie aj halapartne aj lahkych sipov na vyssi level ako 43 to stazi este viac (rozdiel 15% a 20% a plus 3% zabitych nie je uplne zanedbatelny). Chapem, ze nepremium hraci asi nie su uplne cielova skupina, ale pamatam si, ako ma potesilo, ze som na prizraky mohla ist s halapartnou a lahkymi sipmi a dat to na 5krat.

    • Na 43lvl už je hráč celkom otrkaný a po utrpení z prízrakov zas prichádza rozkoš z ich splnenia. Na to netreba zabúdať.

  15. Ja už síce nehrám, a asi sa už ani nerozbehnem, ale poviem si názor. Je skeptický, takže tí čo stavajú slepý progress, nech ho nečítajú.
    Hra bola skvelá, bola kopa srandy z príbehu, z kamarátov, chatov, z Majaaaaa a zberateľov vazalov (typ MELESIO a podobní). A z toho, že ak si mal dobrého patróna, vedel Ťa trochu kopnúť dopredu. Zmena, prežitok. Je to odklon od pôvodnej myšlienky (asi, lebo trt viem čo hrou chcel „Básnik“ povedať). Nehovorím že „celé zle“, ale je to zmena oproti konceptu. A prečo? Lebo skupina ľudí pindala. Teraz bude pindať tá druhá. Mnoho zmien, pridanie aliančiek, zvýšenie náročnosti na prítomnosť atď… nuž, každý má iné chute. Mnohonásobne vďačím svojmu patrónovi Vincovi, bráchovi Mutantovi (prvému nepremium čo ukončil príbeh) inak strašnému pindačovi, Arbis, Majoovi, Micuovi, Incognito, atď atď. Slovom: Nikdy neulahodíš všetkým, občas aj nikomu. Pozor na prílišné prešpekulovanie a opičenie sa po zahraničných konceptoch, pretože NIBOREA je pre mňa synonymum výnimočnosti.

  16. Vdaka tejto vasej reforme odozeniete od niborei spustu hracov… vela hracom ste ju znechutili … ked sa pozriem na svojho hrdinu na nizsom lvl a zistim ze nemozem nanho nasadit ani jeden predmet ktory mam v inventari a q mi trva tri a pol hodiny tak na taku hru sa mozem viete co. A to som investoval do niborei nemalu ciastku penazi…ked si niekto kupi premium ucet a ma s toho iste vyhody a zrazu mu zacne pisat ze na tie vyhody nema hrdina lvl tak je to na zaplakanie … ked chcete robit taketo zmeny zalozte novy server s novymi pravidlami ale tento ste mali nechat tak aky je ako su nanho hraci nauceny…. videli by ste kolky by vam isli na ten novy a kolky by ostali tu … vseho vsudy ste to riadne dosrali

  17. a este na jednu vec som zabudol … ako mam urobit aliancnu ulohu ked som v alianci sam a treba mi urobit osem q za tri hodiny aby som to stihol s bonusom… cizmi ste mi zobrali…nezabudli ste prisposobit trosku tie casy vasej vydarenej reforme?

  18. je predovsetkym zamerany na penazenky tvorcov, typicka slovenska natura. ved od levelu 100 to bez diamantov nema cenu hrat, efektivita questov je minusova a questy za diamantami uz bez pouzitia svojich dimantov vyhrat je takmer nemozne… rovnako vyhody kuziel astralnej veze, 20 a 30% je na smiech… a taka skvela hra to bola….

    • Toto je typicky slovenská nátura, za všetkým hľadať sprostý mamon bez toho aby človek prečítal naše argumenty.
      Samozrejme, ak bude hra zábavná pre nových hráčov, tak to pre nás bude znamenať profit, ale určite nemáme pocit, že niečo zarobíme na týraní hráčov na vysokých leveloch, to sa veru mýlite.
      Že bude ten upodate treba ladiť, to je mimochodom tiež v blogu uvedené a je to uvedené aj v popise priamo v hre.

      • Největší problém je ten, že od levelu 118 se hráči občas „nudí“. Pokud se hráčům slíbí pokračování příběhu a stanový se nějaký „termín“ tak hned všici budou odpočítávat a hned je to další magnet aby hráči byly aktivní, protože ví, že něco bude….A tuto reformu bych neviděl tak černě. Žádný exodus hráčů se podle mě nekoná jenom si to chce zvyknout. Občas by se dalo diskutovat zda dané předměty by neměli mít vyšší či nižší level a zda třeba Raketové boty by měli ničit Balón apod….ale je to vcelku OK. Lidi budou reptat pořád, ale to časem ustane a za týden si už nikdo nevzpomene….

Nie je možné pridávať komentáre.